AKO GA NEGDJE VIDITE ODMAH JAVITE POLICIJI: ROBIJAŠ PRESKOČIO ZID I POBJEGAO IZ KPZ ORAŠJE!

Robijaš Edin Zukić (38) iz Gradačca pobjegao je iz Kazneno-popravnog zavoda u Orašju, u kojem je bio zbog kazne na koju je osuđen za tešku krađu.

Pobjegao je u četvrtak navečer, a u bjekstvu mu je pomogao zatvorenik Vedran Kalinović, rekli su izvori “Nezavisnih”.

Zukić je, kako su precizirali naši izvori, pobjegao tako što je preskočio zatvorski zid.

Kalinović je, prema dosad utvrđenim saznanjima, stao ispred zida, a na njegova leđa se popeo Zukić i preskočio zid. Očigledno je da su znali da je smanjen broj čuvara zbog epidemiološke situacije u zemlji, što su i iskoristili, ističu naši izvori, koji dodaju da je Zukić, navodno, imao porodičnih problema i da je najvjerovatnije smatrao da mora da ode kući kako bi ih riješio.

Zukić je, dodaju naši izvori, u KPZ Orašje, stigao prije tri mjeseca da odsluženje zatvorske kazne od godinu i soam mjeseci, na koju je osuđen zbog teške krađe.

POPULARNO  DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE KOD SARAJEVA: Poznat identitet nastradalih, od siline udara izletili iz vozila..

U KPZ-u Orašje kazali su da dugo nisu imali slučajeva bjekstva i da vjeruju da su robijaši iskoristili nedostatak čuvara.

Radimo na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do bjekstva zatvorenika, kao i na otkrivanju mogućih saučesnika. Imamo dosta čuvara koji su na bolovanju ili u izolaciji zbog korona virusa, a čim nedostaje jedan stražar odmah nije u potpunosti obezbijeđen sektor koji on pokriva, rekli su iz KPZ-a Orašje.

U Policijskoj upravu Orašje su, navodeći inicijale zatvorenika, kazali da su o bjekstvu obaviješteni u četvrtak oko 17:30.

Dežurni istražilac Kriminalističke policije i kriminalistički tehničar su potvrdili navode prijave i utvrdili daj e bjeguncu pomogao V.K iz Srebrenika, naveli su iz policije.

Kako su iz policije dodali, V.K je stogao osmunjičen za krivično djelo omogućivanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

O tome je upoznat nadležni tužilac, istakli su iz policije.

Please follow and like us: