Ako planirate svadbu, ili idete nekome na svadbu, ovako će one da izgledaju: Na veseljima bez ljubljena mlade i igranja, muzika iza pleksiglasa!

Bez ljubljenja mlade, đuskanja na podijumu i švedskog stola, po pet ljudi na stolovima na razmaku od dva metra, pleksiglas koji odvaja muziku od gostiju, nošenje maski i čuvanje spiska zvanica i 30 dana nakon okončanja proslave – ovako bi od sada mogle da izgledaju svadbe u Srbiji za vrijeme trajanja pandemije korona virusa.

Grad Beograd je sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, Privrednom komorom Srbije i predstavnicima “Ivent” industrije uputio Vladi Srbije prijedlog, koji sadrži četiri protokola sa uslovima pod kojim bi mogle da se održavaju svadbe, kongresi, koncerti i kako bi bio regulisan rad noćnih klubova i barova.

Ograničiti trajanje svih skupova, obezbijediti da događajima prisustvuju samo pozvane osobe, što se može sprovesti angažovanjem tzv. Kovid redara, koji bi opominjao pa čak isključivo lice sa događaja koje se ne ponaša u skladu sa propisnim mjerama – navodi se, između ostalog, u preporukama u jednom od protokola:

– Koliko god je moguće, grupisati po stolovima članove istog domaćinstva ili osoba koje su u svakodnevnom kontaktu.

Nošenje zaštitnih maski je obavezno, za sve, i za zaposlene i za učesnike sve vrijeme boravka na događaju, bilo u zatvorenom objektu ili na otvorenom, osim kada konzumiraju hranu ili piće.

POPULARNO  VELIKA BORBA ZA IMOVINU: Teodorina majka Goca na sudu sa sestrama zbog kuće, pogledajte šokantne detalje!

– Od obavezne, nošenje maski mogu biti izuzeti samo pojedini muzički izvođači i to samo u trenutku izvođnja, kao što su pjevači, muzičari na duvačkim instrumentima, ali tada se preporučuje postavljanje fizičke barijere, od pleksiglasa ili drugog materijala koji se lako čisti i dezinfikuje, izbjegavanje bilo kakvogdirektnog kontakta, odnosno tradicionalnog čestitanja, grlenja, ljubljenja na proslavama – još su neke od navedenih mjera.

Preporuke za svadbe, prijeme i kongrese:

– Mjerenje temperature, svim gostima ili učesnicima pri ulasku – razmak između stolova od najmanje dva metra, za stolom ne može sjediti više od pet osoba – distanca od najmanje dva metra prilikom ulaska u objekat – ukidanje podijuma za igru – barijera od pleksiglasa između muzičkog orkestra i publike – izbjegavašnje čestitanja, grljenja i ljubljenja – onemogućiti švedski sto i omogućiti posluženje za stolom – vremenski ograničiti trajanje događaja – čuvanje spiskova gostiju najmanje 30 dana od dana događaha – prisustvo redara kovid koji bi nadgledao sprovođenje mjera.

Please follow and like us: