Aleksandar Vučić prokomentarisao izjave Bakira Izetbegovića: “Kakva bi se kuka i motika digla, a pretpostavljate šta bi moj odgovor mogao da bude”

Aleksandar Vučić komentirao izjave Bakira Izetbegovića

Aleksandar Vučić komentirao izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića.

– Zamislite sad, ne želim da budem zlonamjeran da mu odgovorim onako kako bih mogao da mu odgovorim, a pretpostavljate šta bi moj odgovor mogao da bude i kakva bi se kuka i motika digle i šta bi svijet mogao da kaže – rekao je novinarima Vučić u Palati Srbije.

Prema njegovim riječima, ono što govori Izetbegović “kazuje ne samo o nepragmatičnom i nerealističnom pristupu, već i o nedostatku ideje za budućnost i bilo čega što bi značilo odustajanje od svojih maksimalističkih zahtjeva i prihvatanje da postoje neki drugi koji drugačije misle”.

POPULARNO  Fikret ponovo stupio u nabavke respiratora? Za jedan dan poslao tri ponude..

– Zato sa pažnjom i sa poštovanjem uzimam ono što oni govore, gledam da šutim i da pokušam da zajedno sa mojim prijateljima iz Vlade Srbije i Narodne skupštine Srbije taj brod koji se zove Srbija usmjerimo ka mirnoj luci, bez sukoba sa komšijama i bez teških riječi – rekao je Vučić.

U osvrtu na rezoluciju Crne Gore o Srebrenici, Vučić je rekao da tamošnje vlasti “neće uspjeti da stave žig sramote na čelo bilo kog Srbina, a pogotovo ne na cijeli narod”.

Please follow and like us: