Američki predsjednik Donald Trump izašao iz bolnice, gdje je bio na liječenju, pa na terasi Bijele kuće ponovo napravio skandal!

Nakon predsjednika, njegove supruge Melanije, bliske savjetnice Hope Hicks i nekoliko drugih sudarnika, na koronavirus je pozitivna i Kayleigh McEnany, glasnogovornika Bijele kuće. Donald Trump na Twitteru je objavio da će večeras napustiti medicinski centar Walter Reed u Marylandu, što je i učinio pola sata nakon ponoći (po hrvatskoj vremenu).

Donald Trump je iz bolnice Walter Reed, u kojoj je završio zbog zaraze koronavirusom, izašao u 18:30 po lokalnom vremenu, odnosno pola sata iza ponoći po hrvatskom vremenu.

Američki predsjednik je prošetao od glavnog ulaza do svog automobila te nije odgovarao na pitanja okupljenih novinara, nego im je samo mahnuo i prije nego što je ušao u automobil, stao da bi pozirao za fotografije.

Potom je helikopterom prebačen do Bijele kuće, gdje je na terasi ponovo pozirao fotografijama, ali ovaj put – bez maske, koju je skinuo i stavio u džep, Taj je potez odmah izazvao osudu stručnjala, koji su ustvrdili da je on još uvijek zarazan i da je time izložio opasnosti svoje suradnike.

Neposredno prije izlaska na Twitteru je najavio kako će se uskoro vratiti u predizbornu kampanju.

Trumpa će u Bijeloj kući dočekati radni prostor koji se nalazi u podrumu u blizini medicinske ordinacije Bijele kuće, za CNN je rekao anonimni izvor. Iako Trump ima ured na trećem katu Bijele kuće, novi će mu uredi nalaze bliže liječnicima i medicinskoj opremi.

Naime, on će raditi u prostoriji koja se nalazi vrata do vrata ordinaciji koja uključuje mjesto za primanje pacijenata, prostoriju za pregled i ured Trumpova liječnika Seana Conleyja. Taj će se prostor također koristiti kako bi se Trumpa izoliralo od ostatka djelatnika Bijele kuće, koja se proteklih dana bori sa sve većim brojem zaraza.

POPULARNO  ERDOGAN ŠOKIRAN PORUČIO: Izraelski napad u Jerusalemu je napad na sve muslimane, moramo svi zajedno da reagujemo!

Prije no što je izašai iz bolnice, malo iza 21 sat po našem vremenu medijima su se obratili njegovi liječnici predvođeni dr. Seanom Conleyjem te objavili nove informacije o njegovom stanju.

– Predsjednikovo stanje se popravilo i ispunilo je sve kriterije za otpust iz bolnice, a dobio je i novu dozu lijeka. Prošla su 72 sata od kada je posljednji put imao povišenu temperaturu. Iako još možda nije potpuno zdrav, ja i liječnički tim složili smo se da predsjednik može kući gdje će 24 sata dnevno biti okružen liječnicima svjetske klase – rekao je uvodno Conley.

Ostali liječnici iz tima koji je brinuo za Trumpa tijekom boravka u bolnici Walter Reed iznijeli su podatke o njegovom tlaku i drugim parametrima te izrazili zahvalnost i ičast što su bili u timu.

– Ostajemo oprezno optimistični, on je dobio ove lijekove u ranom stadiju bolesti. Vidjet ćemo kako će biti tijekom vikenda – dodao je Conley.

Novinari su pitali smije li Trump putovati.

– Vidjet ćemo. Ali, on se vraća – odgovorio je kratko Conley.

Please follow and like us: