AMERIKANCI U PANIČNOM STRAHU: Na obalu bi se mogao sručiti smrtonosti val visine dvospratnice!

Prognostičari upozoravaju da bi ova “krajnje opasna” oluja mogla gurnuti ogromni vodeni zid čak 64 kilometra u unutrašnjosti zemlje.

Uragan “Lazura”, koji je prerastao u kategoriju 4 na skali od 5 i kojeg meteorolozi smatraju “krajnje opasnim”, stigao je u prvim satima četvrtka na obalu jugozapadnog dijela Lousiane kao jedna od najsnažnijih oluja koja je ikada pogodila tu američku saveznu državu, javlja Reuters.

Prognostičari upozoravaju da bi oluja mogla gurnuti ogromni vodeni zid čak 64 kilometra u unutrašnjosti zemlje. “Laura” je poharala maleni gradić Cameron u Louisiani pučući 240 kilometara na sat. Snimci koji se ojbavljju na društvenim mrežama svjedoče o silovitnoj snazi vjetra koji puše u Louisiani.

POPULARNO  TUGA! Hrabri dječak Adin preminuo u bolnici u Istanbulu..

– Uz vjetrove koji pušu do 220 kilometara, uragan bi mogao izazvati smrtonosne poraste vodostaja, potencijalno katastrofalne, esktremne vjetrvode, kao i iznenadne poplave” – upozorio je Nacionalni centar za Uragane u posljednjem javljanju u srijedu.

Na direktnom putu “Laure” živi oko četiri miliona ljudi, ali su lokalni zvaničnici izvijestili kako je većina stanovnika otišla u sigurnije krajeve slijedeći naredbe o evakuaciji. Načelnici, policijski zvaničnici i drugi organi vlasti poručili su da će proći nekoliko sati prije nego što mogu sigurno krenuti u akciju tražena i spašavanja stradalih osoba.

Please follow and like us: