BEZ MILOSTI MU SKAKAO PO GLAVI: Nestao je “ulični kodeks” da se ne udara onaj koji je na zemlji!

Naime takvo vrijeme je došlo da na ulici, kafiću ili bilo gdje drugo je dovoljna jedna mala varnica da bi došlo do brutalne i užasne nekontrolisane eksplozije između mladih.

U Aleksincu je 19. maja sahranjen Aleksa Stojmenović (26), momak koji je tri dana ranije ispred restorana “Oaza” pokušavajući da smiri čarkanje između dvije grupe mladića. Jedan od njih ga je udario pesnicom u vrat, Aleksa je pao. Pronađen je iste večeri, bez svijesti. Prebačen je u KBC Niš gdje je preminuo ne dolazeći svijesti.

Naime policija je odmah reagovala te privela pet osoba koje su bile umiješane u brutalne događaje ispred restorana O. P. (18), M. S (27) i Z. T. (18) kao i dva maloljetnika, od 16 i 17 godina. Svi su oni bili gosti na slalju na kome je bio i Aleksa. Naime tu se slavilo punoljetstvo jedne djevojke, istraga je u toku, ali još nije tačno poznat razlog zbog čega je došlo do svađe i na kraju do toga da su udarili Aleksu koji nije bio problematičan, i koji je htio samo da spriječi bilo kakve probleme, nije želio da pokvari veselje.

Tokom prvomajskih praznika u svom dvorištu u selu Selanac, teško je povrijeđen Milorad Mičić (63). On je sjedio na verandi dok je grupa mladih htjela da napravi roštilj na njegovom imanju. On im je prišao i zamolio trojicu mladića da smanje muziku jer mu je smetalo, rekao im je da mu je skoro umro brat i da nije fino da sluša muziku toliko pojačanu, a također im je rekao da roštiljaju dalje od šume i pokazao im mjesto, također u njegovom imanju, gdje mogu bezbjedno da zapale vatru.

POPULARNO  DONIJELI ODLUKU: Nema ništa od skidanja ploče sa imenom Radovana Karadžića!

Uslijedio je divljački napad, mladići su nesrećnog domaćina počeli da udaraju, od prvog udarca pao je na zemlju, uskoro je izgubio svijest. Trojica junaka su nastavili da ga šutiraju u tijelo i glavu, dok je onesviješćeni ležao na zemlji bez ikakve pomoći. Naime policija je reagovala te identifikovala napadače, to su D. P i A. N iz Radalja, kod Malog Zvornika, i njegov drug N. P iz Gornjeg Dobrića kod Loznice.

Svima su još u pamćenju jezive tuče u Novom Sadu, kada je Ivan Kontić (30) 24. augusta prošle godine prvo pretukao Miljana Mandića a onda mu onesvještenom lomi obje ruke. Kontič je pobjegao u Crnu Goru, gdje je uhapšen i izručen Srbiji i u Novom Sadu je u toku suđenje.

Društvene mreže i medije preplavile su slike i snimci tuča iz svih krajeva Srbije, sve brutalniji i gori od goreg, sa nevjerovatnim izlivima bijesni i nasilja. Odavno više nema nekadašnjeg kodeksa uličnog kodeksa, da se protivnik ne udara kada padne na zemlju. Naprotiv, svjedoci smo da žrtavama ,koje često leže onesviješćenje, protivnici bukvalno skaču po glavi.

Please follow and like us: