BIDEN PORUČIO: ČIM POSTANE PREDSJEDNIK, ODMAH ĆE PONIŠTITI OVE DVIJE ODLUKA: Ovaj trenutak svi su čekali..

Pobjednik američkih predjsendičkih izbora, Joe Biden, želi brzo poništiti nekoliko ključnih odluka Donalda Trumpa.

Biden je, podsjetimo, za vikend proglašen pobjednikom američkih predsjedničkih izbora. Iako se glasovi još uvijek broje, u ključnim državama njegova prednost je tolika da ju je Donald Trumpu nemoguće dostići. Sam Trump i dalje ne priznaje poraz te najavljuje pravnu borbu zbog, kako tvrdi bez ikakvih dokaza, izborne prevare.

Izabrani američki predsjednik Biden neće službeno postavi predsjednik sve do inauguracije, koja bi trebala se održati 20. siječnja sljedeće godine, ali već su poznati njegovi prvi potezi.

U ovom pobjedničkom govor Biden je najavio da će se danas imenovati radnu skupinu za borvu protiv epidemije korona virusa, koja će se sastojati od 12 znanstvenika. Upravo je pidemiju Biden u svom pobjedničkom govoru poznačio kao ključan problem kojim če se pozabaviti njegova administracije.

POPULARNO  PREVRNUO SE AUTOBUS, IMA POVRIJEĐENIH: Sletio s puta, objavljene prve informacije!

No, zanimljivo je da će Biden, čim preuzme Bijelu kuću, izdati više ouvršnih uredbi kojima planira brzo poništiti neke od najkontraverznijih odluka Donalda Trumpa.

Svijet su posebno šokirale dvije odluke Donalda Trumpa u protekle četiri godine ona o povlačenu SAD-a iz Pariškog sporazuma, kojem je cilj smanjiti štešne emisije kako bi se klimatske promjene stavile pod kakvu-takvu kontrolu, te odluka o povlačenju SAD-a iz Svjetske zdravstvene organizacije, koju je donio usred pandemije koronavirusa.

Please follow and like us: