BILL GATES POSEBNO ČESTITAO BIDENU, TE MU PORUČIO: Radujem se što će pandemiju dovesti pod kontrolu!

Radujem se saradnji s novom administracijom i liderima s obje strane u Kongresu na kontroli rastuće pandeije, angažiranju partnera širom svijeta o pitanjima poput siromaštva i klimatskih promjena i rješavanju pitanje nejednakosti i mogućnosti kod kuće – napisao je Gates.

Suosnivač Microsofta Bill Gates na Twitteru je čestitao novoizabranom predsjedniku Joe Biden-u i novoizabranoj potpredjsednici Kamali Haris (Harris) na pobjedi na američkim predsjedničkim izborima 2020. godine, dodajući da se raduje što će “rastuću pandemiju staviti pod kontrolu.”

Hvala izbornim službenicima i radnicima u kampanji koji su neumorno radili na tome da rekordni broj Amerikanaca može glasati i što su ih prebrojali tokom izazovnog vremena na našu zemlju. Radujem se saradnji s novom administracijom i liderima s obje strane u Kongresu na kontroli rastuće pandemije, angažiranju partnera širom svijeta o pitanjima poput siromaštva i klimatskih promjena i rješavanju pitanja nejednakosti i mogućnosti kod kuće – napisao je Gates.

POPULARNO  ŠOKANTNI DETALJI NESREĆE: Mercedesom u Zenici udario dvije djevojke na pješačkom prijalzu

On se sukobio s predsjednikom Trumpom zbog postupanja njegove administracije s pandemijom koronavirusa, koja se zarazila više od 9,7 miliona Amerikanaca i rezultirala s više od 236.000 smrtnih slučajeva, sudeći prema posljednjim podacima sa Univerziteta “Johns Hopkins”.

Please follow and like us: