Bliži mu se kraj! Ratko Mladić boluje od bolesti kojoj nema lijeka!

 • Ratni zločinac Ratko Mladić mora na operaicju debelog crijeva, izjavio je njegov sin Darko Mladić.

  On je naveo da odbrana zahtijeva pauzu u procesu pred Haškim tribunalom.

  Mladić je rekao da njegvo otac nalazi se u pritvoru i da je u prethodnom periodu išao na ispitivanje, ali da odbrana i porodica nemaju originalne izvještaje s tih pregleda, već samo ono što im Ratko Mladić i ljekari iz pritvora usmeno prenose.

  – Govorio sam već neko vrijeme da se stanje komplicira. Ne dobivamo dokumente u vezi s njegovim zdravstvenim problemima. U februaru smo dobili dokumente od decembra i januara, nemamo originalne izvještaje ljekara s kolonoskopije i biopsije, već samo uspmeno prepričavanje ljekara iz pritvorske jedinice – izjavio je njegov sin.

  Mladić je naglasio da je, osim operacije debelog crijeva, konstatirano da Mladić ima i umanjeno kognitivnu sposbnost, na šta su ukazivali eksperti još 2018. godine, ali je sud tada odbacio sve te izvještaje.

  On je rekao da je odbrana u petak podnijela podnesak kojikm traže pauzu u procesu, dok se ne utvrdi stanje Ratka Mladića i dok odbrana ne formira tim koji će utvrdili tačno stanje, s obzirom na to da je potrebna operacija koja za njega neće biti laka i s obzirom na umanjenje kognitivne sposobnosti.

POPULARNO  Darko Lazić odabrao najveći broj kandidata,ali svoju ulogu mentora nije ispunio! Saša Popović isprozivao Lazića jer je ispalio sve svoje kandidate!!