Čudna poruka Zorana Milanovića predsjedništvu BiH: “Nijedan evropski lider se ne bi snašao slušajući moj razgovor s njima”

Istakao je kako “srednji službenici u raznim ministarstvima kroje politiku prema regiji, a ne državnici”

Naime predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, rekao je kako “nijedan evropsi lider ne bi snašao kada bi slušao njegov današnji razgovor s članovima Predsjedništva BiH”.

Nakon održavanja samita Brdo-Brijuni, Milanović je rekao kako su se bavili non-paperom koji ne postoji, a nisu se bavili državama koje žele postati članice EU. Na pitanje koliko je u interesu Brisela da se riješi pitanje Zapadnog Balkana.

– Kao što je u pitanju BiH, ne postoji Brisel, ne postoji nikakva visoka politička razina u ovom o čemu smo danas razgovarali. Ja kao predsjednik države koja je malo bliža Zapadnom Balkanu od Slovenije i znam naprosto više stvari. Nijedan evropski lider ne bi se snašao skušajući moj razgovor s Dodikom, Komšićem, Džaferovićem i drugim ljudima, rekao je Milanović.

POPULARNO  Premijer Kosova Kurti poručio: "SRBIJA DA PRIZNA NAŠU DRŽAVU!"

On je poručio kako srednji službenici u mnogim ministarstvima kroje politiku prema regiji, a ne državnici.

To ne radi Angela Merkel ili Macrone kod kojeg su izbori iduće godine na koje će gledati cijela Evropa s interesom. Kako da se peti put zaredom spriječi dolazak na vlast desnice koja je sve manje ekstremna i sve više ispolirana. Macron ima šanse, ali nisu velike i dominantne kao prije pet godina. I to će više nego bilo kojeg “komišinara” utjecati i na stanje Makedonija, Albanije, Kosova i Srbije. Jako je bitno da osjetimo da je državama u interesu, da stvarno žene postati članice EU. I to je jako skupo. Košta politički. To je naporno. To svakog lidera izaže porazu na izborima, rekao je Milanović.

Please follow and like us: