Danas Dženaza Mirsadu Peci, kandidatu SDA za načelnika Općine Travnik!

U travničkom naselju Goleš danas će biti klanjana dženaza-namaz doktoru Mirsadu Peci, koji je na lokalnim izborima bio kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Općine Travnik.

Peco je umro jučer u bolnici u Travniku u 63. godini, gdje je bio hospilatozovan zbog komplikacija izazvanih zarazom koronavirusa.

Dženaza-namaz će se klanjati iza ikindija-namaza na mezarju Goleš, a dženaza polazi ispred džamije u Golešu.

Prema podacima Centralne izborne komisije, Peco je osvojio ubjedljivo najviše glasova (više od 45 posto) na jučerašnjim izborima u utrci za načelnika Općine Travnik.

Iz CIK-a nisu mogli potvrdili kako će dalje postupiti u ovom slučaju, jer, kako su rekli, nisu još zvanično dobili potvrdu i smrti kandidata. Također, iz Općinske izborne komisije Travnik jučer nisu mogli dati komentar o tome šta dalje slijedi prema Izbornom zakonu BiH, jer je ovo prvi slučaj smrti kandidata za načelnika na dan lokalnih izbora u BiH.

POPULARNO  TUŽNO: Vlasnici su odselili i ostavili je samu u dvorištu, sada opet živi na lancu..

Mirsad Peco rođen je 1958. godine u Travniku. Završio je medicinski fakultet, a dugi niz godina radio je u JU Dom zdravlja Travnik u Služni za zdravstvenu zaštitu radnika i sportaša sa konsultativno specijalističkim ambulantama. Bio je zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Please follow and like us: