DANAS SU UHAPSILI BATKA, A EVO I ZBOG ČEGA: Oglasila se njegova supruga, njegova najveća podrška..

Almir Čehajić poznatiji kao Batko uhapšen je danas u akciji Državne agencije zaistragu i zaštitu (SIPA) zbog sumnje da je strkao protivpravnu imovinsku korist veću od 50.000KM. Pored njega osumnjičene su još dvije osobe, od kojih je jedna trenutno van BiH.

Naime, poznato TV live i organizator brojnih humanitarskih akcija se u predmetu “Network” sumnjiči za krivična djela u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama van naše zemlje koje su nudile takve usluge.

Nezvanično saznajemo da se sumnjiči i za podizanje i raspolaganje kreditima u ime firme “City – Otvorena mreža” iz Sarajeva, a čime je prema mišljenje istražitelja prouzokovana šteta navedenoj firmi koja je veća od 50 hiljada KM. Da je pribavio protivimovinska korist u tom iznosu tereti se upravo Almir Čehajić Batko i još dvije osobe.

POPULARNO  PITANJE DANA? Kad krene rat, da li će nam puške nabavljati Fadil Novalić, efikasno i brzo baš kao i vakcine?

Almir Čehajić Batko je sarajevski TV voditelj, glumac amater, stomatolog i humanista. Glumio je i u mnogim popularnim serijama i filmovima, a osnivač je nevladine organitacije Otvorena mreža koja se bavi humanitarnim radom. O njemu je 2013. godine snimljen dokumentarni film “Rbo” u kojem se Batko ispovijeda o teškom periodu života i bolesti preminule kćerke.

Please follow and like us: