DIVNO: Direktor bh. firme zaposlene odveo na odmor u Istanbul!

Svojim gestom želi dati primjer i drugim poslodavcima.

Bugojanska kompanija Fres odvela je radnike na petodnevni odmor u Istanbul. Ovim gestom željeli su im zahvaliti na vrijednom radi u doprinosu.

Mislim da je vrijeme da svi mi poslodavci promijenimo odnos prema radnicima. Dosta je poslodavaca koji maltretiraju radnike. Budi čovjek, tretiraj radnike dostojanstveno i oni će ti to kroz posao vratiti – rekao je Mahir Delibašić, suvlasnik i direktor Fresa.

Na putovanje avionom u Istanbul od nedjelje ujutro do četvrtka naveče išli su svi radnici firme koji su to željeli, ukupno njih 10, a sve troškove podmirila je bugojanska firma.

POPULARNO  Nana Fata Orlović 20 godina čekala rušenje crkve na svom zemljištu: Pogledajte šta je poručila..

Mi smo pozvali sve radnike. Neki su htjeli ići, neki nisu jer su se bojali trenutne situacije ili leta aviona. Dali smo i mogućnost da povedu supružnike – rekla je Delubašić.

PRIMJER DRUGIMA

Svojim gestom želi dati primjer i drugim poslodavcima.

Želimo potaći i ostale privatnike da više cijene radnike i da se bolje ponašaju prema njima. Čuo sam da su u jednoj firmi povećali piste radnicima za 50KM nakon što su čuli za našu odluku – rekla je Delibašić napominjajući kako i Fres nastoji obezbijediti dobre plate u odnosu na sektor u kojem posluju.

Please follow and like us: