DOBRE VIJESTI O MICHAELU SCHUMACHERU!

Renomirani neurolog Erich Riederer rekao je da je bivši šampion Formule 1, njemački vozač Michael Schumacher, budan te da možda može napraviti i mnji korak, ali da više od toga neće moći.

On je nedavno bio gost u dokumentarnom filmu francuskog TOMC-a, a njegove riječi o Schumacherovom stanju prenos Italijanski mediji La Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport.

– Budan je, srce mu ima lijep ritam. Vjerovtno može i sjesti, čak možda napraviti i neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga. Mislim da je ovo najviše što će on moći – rekao je Riederer i nastavio:

– Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji proces koji bi ga doveo u stanje u kojem je bio prije. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju, on je budan, ali ne odgovara – i8stakao je Riederer.

POPULARNO  STRAVIČNE POPLAVE U EVROPI: Dvije osobe smrtno stradale ima mnogo nestalih!

Njegovi doktori nedanvo su jvno istakli kakve planove imaju u oporavku bivšeg privaka i šta će biti naredni korak. Philippe Menasche, francuski karidiolog, kaže da će pokušati regenerisat iSchumacherov nervni sistem, što je sljedeći korak u procesu njegovog oporavka.

– Cilj nam je da pokušamo regenerisati Schumacherov nervni sistem – otkrio je Philippe Menasche.

Podsjećamo, Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na francuskom skijalištu blizu Meribela, a istog dana prebačen je u bolnicu i od tada nema puno zvaničnih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Please follow and like us: