DODIK DONIO ODLUKU: “Nisam ni ja za promjenu granica, ali..”

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine izjavio je da je “granica” između Republiek Srpske i Federacije BiH definitivna i da neće biti mijenjanja pošto je “međunarodno priznata”.

Milorad Dodik je dao izjavu novinarima poslije združene taktičke vježbe policije i Vojske Srbije “Odgovor 2021” na Psuljanskim livadama. Dodik je rekao da “mnogi govore da nisu za promjenu granica” po pitanju BiH. Dodao da ni on, “nije za promjenu granica”:

Granica između Republike Srpske i drugog eniteta (Federacije BiH) uspostavljena je međunarodnim (Dejtonskim) sporazumom. Ona je deifinitivna i neće se mijenjati. To što je ta granica sastavni dio međunarodnog ugovora govori da ona ima “međunarodno priznanje”, rekao je Dodik.

POPULARNO  Majka otvorila kovčeg svog sina poslije 42 godine i skamenila se! Evo šta je zatekla unutra...

On je ponovio da je miran razlaz u državi “jedina opcija” . Dodao da će “sigurno biti ostvarena”.

U BiH se razgovaralo i razgovara se o mogućnosti mirnog razlaza. Što je jedina opcija i ona će sigurno biti ostvarena u nekom narednom periodu. U uslovima kada Stranka demokratske akcije i (njen lider Bakir) Izetbegović donese deklaracije kako BiH treba organizovati bez eniteta i bez konstitutuvnih naroda. Jedina varijanta koja može biti realna je da se mirno raziđeno, naveo je Milorad Dodik.

Dodao je da Izetbegović, “ide za tim da Srbe u BiH naziva agresorima”. Želio bi da ostanu u BiH kako bi realizovao “koncepcije njegovog oca Alije Izetbegovića”.

Please follow and like us: