Dodik jako razočaran nakon rušenja Crkve u Konjević Polju: Nekad je govorio da iz inata neće biti srušena, a danas je poručio…

Nakon što je objavljena vijest da je počelo rušenje crkve u Konjević Polju, sagrađene u dvorištu Fate Orlović, na društvenim mrežama se pojavio video snimak u kome Milorad Dodik tvrdi da je to “crkva inat” i da neće biti srušena.

Dodik je ranije u javnosti prepričavao svoj razgovor na temu “crkve”, čije rušenje je od njega tražio tadašnji američki ambasador.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome je umontirano današnje rušenje crkve i Dodikova izjava ranije data da ona neće biti srušena:

Rušenje crkve u Konjević polju je počelo jutros na osnovu presude Evropskog suda za ljudska prava, koja je donesena 1. oktobra 2019. godine.

Sud je naložio da se crkva, koja je sagrađena na imanju porodice Orlović, ukloni, što je danas i učinjeno.

POPULARNO  STRAVIČNO! Klizište odnijelo 11 života, zemlja progutala ljude!

Naime Dodik je jako razočaran ovom odlukom suda, jer je prije nekoliko godina poručio kako ta crkva nikada neće biti srušena, te da je on “povukao” veze kako bi spasio tu crkvu svom narodu, jer nije želio da se tako nešto sruši, pogotovo ne u Konjević Polju.

Internetom kruže snimci rušenja crkve na posjedu Fate Orlović, naime sve je krenulo od nane koja nije željela da se na njenom zemljištu nalazi crkva. Iako su joj nudili velike novce kako bi ona ostala tu, odnosno kako ne bi rušila crkvu, nana nije željela tako. Odlučila se da će ići do kraja, te srušiti ckrvu koja je nelegalno izgrađena. 

Please follow and like us: