DODIK U SUZAMA PORUČIO: Treba snimit filmove o stradanju Srba, ovo je strašno!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je, poslije premijere filma “Dara iz Jasenovca” na RTRS-u, da treba napraviti filmove u kojima će se prikazati stradanje srpskog naroda kroz istoriju.

– Mislim da ćemoto usvojiti, ne samo kao programski akt, već i program Vlade Republike Srpske, da se ne pravi način odnosi prema srpskim žrtvama u NDH, rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je ocijeni oda treba snimiti film o stradanju Srba u Drakuliću, jer je tamo 2.600 ubijenih bez metka, te glasio da je komunistički režim skrivao istinu, jer na tom malom spomeniku piše da su žrtve fašizma, bez imena i prezimena i narodnosti kojoj pripadaju.

POPULARNO  NA SAHRANU DJEČAKA IZ PANČEVA DOLAZI I ON! Oglasila se Draganova majka i otkrila ovo..

On je naveo da treba snimiti i filmove o Gravicama, kod Bihaća, gdje je ubijeno 12.000 srba, pa o Brodu na Drini gdje je za dva dana ubijeno 6.000 srba, Prebilovcima – Hercegovačkom selu koje je nestalo u jamama.

Dodik je rekao da je film “Dara iz Jasenovca” izazvao snažne emocije.

– Snažne emocije i suze, i svi moji koji su gledali tako su reagovali. Trebalo je sat vremena da se dođe do daha i razumijevanja. Jasenovac je kao tema prvi put obrađen na ovaj način. To je nešto što pokušavam posljednjih 15 godina da pokrenem, kaže Dodik.