DRAGAN ČOVIĆ PORUČIO: Migranti po cijeloj teritoriji BiH? Ja vam kaže da to ne dolazi u obzir!

Kaže da je ova godina kao neizborna idealna za reformske mjere u mnogim oblastima.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kaže da je sinoćnji razgovor s američkim veleposlanikom Ericom Nelsonom bio ugodan i konstruktivan, te da je tom prigodom otvoreno mnogo pitanja i napravljen presjek onoga što je urađeno u prošloj godini, s posebnim osvrtom na provedbu lokalnih izbora, rad Središnjeg izbornog provjerenstva izbore u Mostaru.

– Mi imamo puno primjedbi na ono što se dogodilo na izborima u Mostaru, ali idemo u provedbu tih rezultata, a institucije neke rade svoj posao, kazao je Čović u razgovoru za Fenu.

Izborne reforme

On je, rekao, i u razgovoru s veleposlanikom Nelsonom, potencirao dinamiku sastanaka i vjeruje da će se vrko brzo, možda već idućeg tjedna, održati i zajednički sastanak na temu izborne reforme.

– Ja ću sutra do kraja dana i veleposlaniku Nelsonu i veleposlaniku Johannu Sattleru dati naše viđenje izmjena izborne zakona kda su u pitanju Predsjedništvo i domovi naroda. Trebam napraviti plan, što trebaju raditi stranke, a što trebamo zajednički s predstavnicima međunarodnih institucija.

POPULARNO  ERDOGAN U EUFORIJI: "Svi koji nam se suprostave na kopnu, morau ili u zraku..."

– I ja sam to i rekao, bez njihove naznačnosti u tim razgovorima teško da mi možemo napraviti neki veliki iskorak. Mi nemamo važnijeg pitanja od Izbornog zakona, a možemo naravno paralelno s tim raditi i druge stvari, posebno ove koje nam otvaraju vrata kandidacijskog statusa za EU, ističe Čović.

Izborni zakon

Ova godina kao neizborna godina, je dodaje, idealna za eofrmske mjere u mnogim oblastima.

– Ja sam to utvrdio kako u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nemamo jop uspostavljenu vlast i to je nužno, kao i na federalnoj razini i mi ćemo sukladno drugim aktivnostima koje radimo tražiti partnerstva kroz koja to možemo provesti – poručio je Čović.

Govoreći o sutrašnjeg susretu s predsjednikom SDA, Bakirom Izetbegovićem, Čović kaže da je njemu već ranije i tu u par navrata dostavio prijedloge hrvatske strane za izmjene izbornog zakona.

Please follow and like us: