EVO ŠTA JE NAKON SMRTI SINANA SAKIĆA NJEGOVA UDOVICA URADILA SA KUĆOM: Niko ne može da vjeruje u ovo! Da li je ovo moguće?!

To će zapravo biti jedan manji kulturni centar, gdje će mlade zvijezde moći da dođu određenim danima i uz klavir sviraju i pjevaju Sinanove pjesme, kaže pjevačeva udovica.

Sabina Sakić, udovica Sinana Sakića, uskoro će u porodičnoj kući u Loznici napraviti muzej u čast pokojnog supruga, koji je tamo provodio najviće vremena dok je bio živ.

Osim toga, zajedno sa komšijama predala je incijativu da ulica u kojoj su živjeli dobije ime po legendarnom pjevaču, a u planu je i izrada skulpture sa Sinanovim likom, koja će biti postavljena na mjestu gdje je sahranjen.

U razgovoru za Kurir, Sabina priča o detaljima i idejama koje je sama osmislila, mada je za neke od njih znao i Sinan dok je bio živ.

– Posle koncerta na Tašmajdanu, otišli smo u Tuzlu, gdje smo saznali za Sinanovu dijagnozu. Onda smo se vratili u Loznicu i jednog dana, dok smo pili kafu na terasi, poveli smo razgovor oko toga kome treba da pripadne kuća u Loznici. On je rekao da treba da ostane Alenu, a j sam rekla: “Znaš šta, Sinane, ja bih kuću ipak pretvorila u muzej.” Bio je začuđen kad je to čuo, pitao me je: “Pa kako misliš to da izvedeš, je’ to moguće?” Ja sam mu to obećala, i planirala sam da to uradim i da je on ostao živ. Evo, sad ću to ispuniti. Već sam pripremila dokumente. Osnovaću i fondaciju koja će se zvati “Život da stane ne sme” s viljem da pomognemo bolesnima, najviše djeci – rekla je Sakićeva, te dodala:

POPULARNO  VEOMA TUŽNO: Objavljen video Adise Atiković, mnogo toga je rekla..

– Taj muzej će zapravo biti jedan manji kulturni centar, gdje će mlade zvijezde moći da dođu određenim danima i uz klavir sviraju i pjevaju Sinanove pjesme. Sinan je imao dva klavira, jedan je ovdje u Beogradu i prenijet ću ga u Loznicu, a drugi, zlatni, ja sam mu kupila za rođendan. oće tu i večeri poezije, izložbe naravno, biče zložene i Sinanovi albumi, kasete, nagrade. Prostor ima dovoljno kvadrature i mislim da bi bio idealan za to što sam ja zamislila – smatra ona.

Please follow and like us: