Fikret Hodžić odlučio da prizna! “Spreman sam otići u zatvor..”

Hodžić: Nabavio sam ono što je neko rekao da nabavim. Civilna zaštitila je uplatila puni iznos na račun “Srebrene maline”, onda je moja firma uplatila novac firi u Šangaju, a firma koja je proizvođač je u Pekingu, novac nije zalutao!

Zašto nisi uplatio direktno firmi koja prizvodi respiratore? Po kineskim zakonima državne firme imaju posrednike. Firma iz Šangaja je bila posrednik.

Ako imate kontruisano pitanje da iza toga imate dokaz, onda to argumentirate činjenicama i kažete da li je tačno da si ti to,to i to.

Senad: Da li je tačno da si ti uplatio tolike milione maraka u Šangaj a oni će otići nakon toga u Peking a iz Pekinga će preko nekih računa doći na račun Hayata, Novalića, Izetbegovića, Solaka i ostlaih koji svi pominju da su u šemi?

Nije tačno, nije tačno, nije tačno, nije tačno, nije tačno.

Da li je tačno da si uplatio novac bilo kome u Šangaju i Pekingu, a on će se na kraju na bilo koji način vratiti nekome u BiH?

POPULARNO  ŠTA SE DEŠAVA? BiH nabavila nove helikoptere i vojna oklopna vozila, pogledajte čime sad raspolažu oružane snage!

Nije tačno.

Da li je tačno da taj novac koji si ti uplatio tamo bi trebao da se vrati u BiH, ali sada kada je afera otkrivena, ne može da se vrati, kako će se vratiti kada to Interpol prati?

Nije tačno, Ako sam počinio zločin nemam problem da odem u zatvor! Ali, ovo što preživljavam sada je gore od zatvora, ne viđam dijete jer čekam da mi dođu oni s čarapama, neću da mi dijete ima traume!

Šta ako se pojavi dokaz da je to “politički”?

Ako se pojavi dokaz, da je to politički, spreman sam da idem tmao gdje treba! U zatvor? Da, ali se ništa neće pojaviti. Ja stojim iza svega onog što sam potpisao i radio, tvrdim da u poslu nije bio nikakav tal.

Please follow and like us: