Fotografija rastužila region: Zagrljaji i suze na ispraćaju oca u Njemačku!

Bugojanca Tahir Ugarak jučer se na autobusnoj stanici Bugojno pozdravio i izljubio sa djecom i svojom suprugom. Naime, kako saznajemo on ide za Njemačku,jer je tamo dobio posao.

Portal koji je danas objavio fotografiju Ugarkovog emotivnog rastanka sa sinovima, koja je mnoge rastužila, ali i potaknula rasprave o odgovornosti države i vlasti zbog činjenice o mladi građane naše zemlje, oni najproduktivniji, oni u najboljim godinama, odlaze iz zemlje u potrazi za boljim, u potrazi za onim što će im pružiti jedna država, kad već BiH nije.

– Naš sugrađanin Tahir Ugarak se upravo pozdravio sa djecom i ženom. Nažalost i njega su ovaj grad i država otjerali za Njemaču da obezbjedi egzistenciju svojoj porodici. Jako tužna slika. Sreno!, prenio je portal na svome Facebook profilu.

Fotografiju je ranije prenio i sam Ugarak dodajući kako ova slika govori više od hiljadu riječi.

Naime, sve više je osoba koje odlaze iz BiH u druge države, najviše je u pitanju Njemačka, jer kako kažu tamo je najbolje. Pitanje je, šta bi se trebalo promijeniti da se ne dešavaju ovakve stvari?

POPULARNO  Britanska vlada poručila: "Ne dozvolite da narod pati zbog motiva Bakira Izetbegovića"

Dio posjetitelja okalnog portala je poežlio sreću ovom čovjeku. Ugarku. Naime, mnogi su podržali njegovu odluku te mu poručili “Bježi što prije odavdje”, dok su neki poručili kako ne trebaju biti tužni jer će Tahir uskoro stvoriti uvjere da sa sobom, u puno bolji život, povede i suprugu i djecu.

Mnogo je onih koji su rekli da su njihovi supružnici ili članovi porodice već otišli negdje vani, ili Njemačka ili Slovenija ili Austrija. A javio se i dio Bugojanaca koji su več odavno “preko grane”.

Rekli su, težak je početak, ali naši ljudi su uglavnom dobro snalaze u uređenim sistemima.

Please follow and like us: