Hadžifejzović uživo poručio: “Sudija Jasmina Sazdovski oslobodila napadača na Face?! Šta kada novinara ubiju?”

Ja sam svoj život davno halalio za ovu zemlju, i davno u ratu, klanjao dženasu sam sebi. No, vi koji krećete na mene, znajte i da ako uspijete u ovoj nakani, budite sigurno da nećete biti sigurno ni nakon mene.

Poštovani gledaoci FACE TVi građani BiH. Ja sam Senad Hadžifejzović, novinar. Na mene i na novinare FACE-a godinama se vrše pritisci, šalju prijetnje i najgore – fizički smo napadnuti više puta. Javno o fizičkim napadima na mene i cijelu moju porodicu nismo govorili prepustili smo i obavijest i vijest i presudu pravosudnim organima.

nismo govorili previše ni o fizičkim napadu na mog sina, direktora FACE-a a direktni napadač uz pomoć i oganizaciju grmalja iz njegovog obezbjeđenja bio je Edin Šabanović, direktor Bosmala, Bosmat, SDA, Malezija, lobi.

Nisam govorio javno da je mene, moju suprugu i dvoje maloljetne djece fizički napao, davio i gušio i htio ubiti policajac, Alen Bucalo. Bez sumnje, po nečijem narađenju.

Tužilaštvo nikada taj slučaj nije privelo ni početku ni kraju. To je bila greška. Naša šutnja, naše povjerenje u pravosudni sistem bila je greška. Na silu, izoptimizma, iz želje, vjerovali smo da će taj sistem. nikakv, ipak učiniti barem jedan korak, nekakav u zaštiti nas novinara i naših porodica.

Danas sam bio na ročištu Abdulahu Hajdareviću, kojeg je u zadnji čas osiguranje objekta u kojem je FACE TV, spriječilo da izvrši nakanu, po nama, ubistvo nekoga od nas – do koga god dođe. Nije ga spriječilo obezbjeđenje zbog nas, već zbog sebe.

POPULARNO  NEVJEROVATNO: Otkrivena planina na kojoj 90 posto tla čini zlato!

Ja sam legalista, poštujem odluke suda ali imam pravo na komentar, iako tužilaštvo Kantona Sarajevo ima pravo na žalbu, iako odluka nie konačna, da izrazim barem ovaj slučaj. Mogu ovim komentaom da otežam posao tužlaptvu, koje je, mislim na gospođu tužiteljicu Željku Tomić bilo izuzetno profesionalno i MUP-u Kantona Sarajevo, mislim na komesara Nusreta Selimovića, ali ja sam novinar, nemam kalkulacije ni prema profesionalcima.

Sudija opštinskog suda Jasmina Sazdovski jučer je praktično oslobodila odgovornosti napadača na FACE. rekao bih kompromisina presuda – napadač, koji je na facebooku najavilo, objavio i komentarisao napad, objavio da to radi u ime Sebije Izetbegović, ne mora u zatvor, barem na mjesec dana, već ide na slobodu i ne smije se približavati meni. Nevjerovatno! Napadač sam priznaje, najavljuje napade i nastavak ubilačke akcije – čeka nas pred objektom – ali nam se ne smije približiti. Može pucati sa razdaljine, valjda? Ne smije izbliza?

Please follow and like us: