HAOS! SNIJEG PADA BEZ PRESTANKA, MNOGA SELA U SRBIJI OSTALA BEZ STRUJE..

Na teritoriji opštine Nova Varoš u Srbiji snijeg pada duže od 36 sati i u pojedinim selima formiran je snježni prekrivač i do 70 centimetara. Putevi su pojedinih sela jedva da su prohodni, a najteža situacija je u Jasenovu, Beloj Reci, Božetićima i Akmačiži.

Velike probleme pored visine snježnog prekrivača zadaje i vjetar koji pravi smetove koji u pojedinim selma dosežu visinu i do jednog metra. Putevi se čiste po priritetima i ulažu se veliki napori da se glavni putni pravci održe prohodnim zbog đaka i potrebe za medicinskom pomoći stanovnicima kojima je neophodna. Sva mehanizacija je na terenu i do centra svih mjesnih zajednica je prohodno, ali ako se padavine nastave ovakvim intezitetom situcije se mijenja iz sata u sat, rekao je za RINU Radoslav Vasiljević, predsjednik opštine Nova Varoš.

POPULARNO  Zvicer sprema osvetu Vučiću? Srbija u šoku, Ministar Vulin iznio šokantne tvrdnje u javnost!

Manjih problema ima i u snadbijevanju električnom energijom, a zbog ovakvog stanja u četvrtak će zasjedati Opštinski Štab za vanredne situacije.

Dionica autputa Beograd – Niš, roz Pomoravlje, iza 12 sati, bila je u jakoj snježnoj vejavici i magli, uz saobraćaj srednjeg inteziteta. Kolovozne trake su čiste, ali je na njima mnogo vode. U snježnom “haosu”, oko tri sata bile su i ostale regionalne i lokalne saobraćajnice u Jagodini i Pomoravlju, navodi Telegraf.rs.

Please follow and like us: