HRVATI U ŠOKU, OBOREN REKORD KORONE: Za par dana puca čitav zdravstveni sistem, biće postavljeni šatori!

Od bolnica u Zagrebu već je zatraženo da povećaju kapacitete za oboljele od kovida-19.

Porast broja oboljelih od korona virusa mogao bi biti vleiki teret za hrvatski zdravstveni sistem koji je još pod kontrolom, ali ako e ovako nastavi, ubrzo bi ponovo mogla da bude aktivirana kovid bolnica u zagrebačkoj Areni, u najveća briga je, uzrokovaju stručnjaci, održivost zdravstvenog sistema.

Od bolnica u Zagrebu već je zatraženo da povećaju kapacitete za oboljele d korona virusa.

– Sistem je još pod kontrolom, međutim, nekoliko dana ovako velikih brojni za desetak dana će sigurno rezultirati velikim brojem oboljelih – rekla je direktorka Unfektivne klinike u Zagrebu Alemka Markotić.

Ne bi, kaže, voljela da razmišlja o scenama sa početka pandemije kada su inficirani smješteni u Arenu, jer je sve to imali loš efekat na sve građane.

POPULARNO  Aktuelni virus nije zaobišao divu Jelenu Karleušu! Koronavirus savladao JK!!

Epidemiolog član validnog stučnog tima Branko Kolarić kaže da je porast broja zaraženih upozorenje.

– Mi smo se pored ljeto počeli kao da nema epidemije. Neće nas spasiti ako se pravimo da problem ne postoji. Imamo pandemiju i moramo prodržavati propisanih mjera koje su jednostavne – rekao je Kolarić za HRT.

Bitno je spriječiti da zdravestveni sistem ne kolabira.

– U trenutku kada bi bio veći broj zaraženih nego št možemo da pružimo intezivnu njegu, to bi bio problem, zdravstveni sistem bi kolabirai, a to želimo da spriječimo – rekao je Kolarić.

Please follow and like us: