ISTINA IZAŠLA NA VIDJELO? Željko Papić poručio: Respiratori su organizovani kriminal, Novalić ključna figura!

Žarko Papić, politički analitičar, za N1 je rekao da je odgađanje izbora u Bosni i Hercegovini jedna vrsta otvaranja vrata bezakonju, budući da se radi o kršenju zakona. Komentarisao je aferu respiratori, kazavši da se čeka “sud partije”, odnosno kao ko će se frakcije unutar SDA ophoditi prema ovoj aferi. Žarko Papić je za N1 istakao da je ključna figura u svemu – Fadil Novalić.

– Odluka je svakako nezakonita, u suprotnosti sa zakonom. Jedino ako neko misli da je 42 manje od 30. Uvedena je interesantna praksa, a to je da za kršenje zakona imate obrazloženje. Time otvarate bezakonju, jer svaki zakon možete prekršiti ako imate obrazlćenje. Na vama je kako ćete ga obrazložiti – rekao je.

POPULARNO  TUŽAN DAN! U požaru u staračkom domu poginulo devet ljudi, neke nisu uspjeli izvući jer nisu mogli hodati...

U kompletnom rašomonu oko odgađanja izbora, tvrdi Papić, odmah dan poslije odgađanja su krenule izborne procedure, a suština problema je sljedeća:

– Dio stranaka misli da će odgađanjem izbora neke od nacionalnih stranaka u jesen će dovesti situaciju da se suoče sa ozbiljnim ekonomskim i socijalnim problemima, imat će slabiji rezultat, a opozicija će proći bolje. To je igranka za spoljne bolje uslove – rekao je Papić za N1.