Ivica Dačić o Izetbegoviću i Džaferofivću: Ajatolasi iz Sarajeva, đubrad, kako ih nije sramota?!

Džaferović i Izetbegović u odvojenim saopćenjima za javnost pružili su podršku Azerbejdžanu u sukobu s armenskim sepratistima u oblasti Naogrno-Karabah.

Ministar vanjskih poslova Republike Sribje Ivica Dačić u krajnje primitivnom televizijskom istupu nazvao je indirektno predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Predjsednika SDA Bakira Izetbegovića “ajatolasima” i “đubretom”:

Džaferović i Izetbegović u odvojenim saopćenjima pružili su podršku Azerbejdžanu u sukobu s armenskim sepretistima u oblasti Nagorno-Karabah.

Stav Džaferovića i Komšiću zasmetao je ministru vanjskih poslova Srbije Ivici Dačiću koji je u krajnje primitivnom istupu govorio o ponašanju bh. funkcionera. Dačićevi stavovi nikako ne mogu okarakterisati kao dobrosusjedski i civilizirani.

POPULARNO  Krenula analiza studiranja direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović: "Svi znamo da Sebija Izetbegović nije bila u Sarajevu između '92. i '96. - te četiri godine koliko traje specijalizacija"

– Ovi ajatolasi iz Sarajeva sada govore Azerbejdžan. Nagorno-Karabah, teritorijalni integritet. Pa ako te nije sramota, đubre jedno, a zalažeš se za priznanje Kosova? Gdje su tu principi? – rekao je Dačić na televiziji Hepi.

Dačić je pitao i “Da li Evropa i SAD misle da će Srbija da dozvoli da bude džamahirija” na Balkanu, vjerovatno ne znajući uopšte šta znači “džamahirija”; te je ocijenio kao “historijski” dogovor Srbija, Hrvata u BiH.

Please follow and like us: