IZETBEGOVIĆ SE OGLASIO: “Quo vadis, Aida?” ovjekoviječio istinu o genocidu u Srebrenici!

U jeku mnogobrojnih reakcija nakon sinoćne dodjele filmske nagrade Oscar, oglasio se i Bakir Izetbegović koji je kazao da je film “Quo vadis, Aida?” – ostvarenje koje nadilazi okvire i domete filmske umjetnosti.

Izetbegović je još dodao da film predstavlja svjedočanstvo o genocidu u Srebrenici.

“Quo vadis, Aida?” je ostvarenje koje nadilazi okvire i domete filmske umjetnosti, te predstavlja svjedočanstvo o genocidu u Srebrenici koje će, uz sudske presude, ostati kao historijski i umjetnički zapis koji može pomoći da se takav zločin više nigdje ne ponovi.

Ogroman uspjeh

Izetbegović poručuje da je veliku uspjeh ulazak u najuži krug za izbor.

POPULARNO  STIGLA TUŽNA VIJEST O BOJANU TOMOVIĆU: Vijest upravo saopštena!

Sama činjenica da se film Jasmile Žbanić “Quo vadis, Aida?” našao u užoj konkurenciji za najprestižniju filmsku nagradu Oscar pogroman je uspjeh za ekipu koja je učestvovala u njegovom stvaranju, ali i bosanskohercegovačku kinematografiju i cijelu Bosnu i Hercegovinu.


Jasmili Žbanić i cijelog ekipi filma “Quo vadis, Aida? upućujem najiskrenije čestitke na ostvarenom uspjehu. Nesumnjivo je da su svojim ostvarenjem obilježili bosanskohercegovačku kinematografiju, ali i da su trajno ovjekoviječili istinu o genocidu u Srebrenici i učinili je dostupnom cijelom svijetu. Ta činjenica važnija je od svake filmske nagrade i priznanja, zaključio je Bakir Izetbegović, lider SDA.

Please follow and like us: