IZRAEL NAPADNUT SA SVIH STRANA: Iz Libana poletjele rakete, velika opasnost na sjeveru zemlje!

Poletjela su četiri projektila.

Sirene su se oglasile nekoliko minuta prije u sjevernim gradovima na području Haife.

Naime, sirene se oglašavaju u gradovima na sjeveru Izraela, na području Haife i njegove okoline, uključujući i Šfaram, Akri u oblast Krajot. Naime u ovim mjestima većina danima traju neprestani napadi, velika opasnost se proširila je sjeveru zemlje.

Još nije jasno šta je uzrokovalo aktiviranje sirena. Nema neposrednih izvještaja o povređenima i materijalnoj šteti.

Stanovnici tog područja izvještavaju da su čuli zvuke eksplozija u vazduhu, što najvjerovatnije znali da je Izrael odmah reagoao sa svojim odličnim protivraketnim sistemom, koji je do sad više stotina raketa “skinuo” u zraku, te nije dozvolio da to padne na grad. Naime “gvozdena kupola” se pokazao kao odličan odbrambeni sistem za ovaj grad.

Naime još prije par dana Liban je takođe ispalio nekoliko raketa u pravu Izraela:

POPULARNO  KO JE BIO MUSTAFA NADAREVIĆ: Ove stvari niko nije znao o njemu!

Izraelska vojka saopštila je da su ispaljene tri trakete sa juga Libana na Izrael. Naime ovo je još gore zaštrilo situaciju.

Na Izraelskom teritoriju nisu se oglasila sirene za uzbunu, jer nije bilo nikakve potrebe, odnosno nije postojala opasnost bilo kakva za stanovništvo.

U saopštenju se navodi da se rakete pale kod obale na sjeveru Izraela, navode portali.

Kako saznajemo, još uvijek nijedna organizacija nije preuzela odgovornost za ovaj napad, koji je sproveden raketama.

Glasnogovornik libanskih sigurnosnih službi je rekao da su rakete isplajene s područja palestinsog izbjegličkog kampa koji se nalazi na samom jugu.

– Izvor raketa ispaljenih na Izrael je nejasan, a istraga se nastavlja. Rakete koje su ispaljene prema sjevernom Izraelu došle su iz okolice izbjegličkog kampa Rashidieh, prenijele su libanske sigurnosne službe.

Please follow and like us: