JAKE SNAGE POLICIJE REAGOVALE U CRNOJ GORI: Evo šta se dešava…

Ponovno je buknulo u Crnoj Gori, tamo gdje je stalo krajem veljače, s protestnim litijama prosrpskih snaga i SPC-a protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Došlo je do krvavih sukoba prosrpskih prosvjednika s crnogorskom policijom u Nikšiću. Pljevljima i na cesti Andrijevica – Berane. Policija je upotrijebila i kemijska sredstva i suzavce, na njih je baćeno kamenje a čašćeni su uobičajnim kolopletom uvreda s tim prilikama, a da su – ustaš*.

Razlog je privođenje episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i još sedmorice svećenika eparhije zbog održavanja litije na praznika Svetog Vasilija Ostroškog. Policija je svog potez obrazložila sigurnosnim mjerama za borbu protiv Covid-19 jer su svojim potezom svećenici ugrozili zdravlje većeg broja ljudi.

POPULARNO  HOROR U NJEMAČKOJ: U zapaljenoj kući pronađeno 5 mrtvih, među njima dvoje djece, nisu umrli od požara..

Posrpski oporbeni političar Andrija Mandić, vođa Demokratskog fronta, inače osuđen zbog pokušaja puča u lispotpadu 2016. godine, otvoreno je u Skupštini Crne Gore kazao kako je planirao da se sve prometnice u Crnoj Gori blokirjau te da se tako konačno “završi s ovom vlašću”, no odustao je, kaže teška srca, na potiv mitropolita Crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Please follow and like us: