JAVIO SE TRAMPOV LJEKARSKI TIM: Dva puta je primio dodatni kiseonik, njegovo zdravstveno stanje je…

Američki predsjednik Donald Tramp dva puta je primio dodatni kiseonik i dekasmetazon, ali njegovo stanje poboljšava dok se u vojnoj bolnici liječi od Korona virusa, saopštio je njegov ljekarski tim.

Tramp prima i eksperimentalnu terapiju, odnosno lijek REGN-COV2, kao i cink, vitamin D, famotidin, melatonin i aspirin, rekli su njegovi ljekari.

Ljekari su Trampu dva puta obezbijedili dodatni kiseonik, u četvrtak i petak, a takođe su mu dali i deksametazon, saopštio je njegov tim.

Dr Brajan Garibaldi rekao je da je Trump dobio deksametazon kao odgovor na “prolazni nizak nivo kiseonika”.

– Prvu dozu od toga primio je juče i naš plan je da to zasad nastavimo – rekao je Garibaldi.

Trampov tim navode da se njegovo stanje poboljšava i da bi već sutra mogao da se vrati u Bijelu kuću, gdje bi se njegovo liječenje nastavilo.

POPULARNO  OVA SLIKA JE NAJBOLJE POKAZALA KAKAV JE ALIJA IZETBEGOVIĆ BIO ČOVJEK: Evo kako je nastala ova fotografija..

Deksametazon se za vrijeme testiranja pokazao da povećava šanse preživljavanja kod pacijenata hospitalizovanih zbog kovida 19, onih koji su u tepkom stanju i kojima je potreban dodatni kiseonik.

Ali, on se ne smije davati u blažim slučajevima, jer može ograničiti sopstvenu sposobnost tijela da se bori protiv virusa.

Ljekari su rekli da Trump od petka nema groznicu i da njegova jetra i bubrezi funkcioništu normalno nakon druge doze remdesivira, intravenskog antivirusnog lijeka, a koji je dokazano da skraćuje borravak u bolnici.

Trampova bolest preokrenula je kampanju uoči predsjedničkih izbora u novembru i skrenula pažnju na predsjednikovo postupanje u vezi sa pandemijom.

Please follow and like us: