JEZIV POTEZ IZRAELA: Otvorili brane – poplavljena palestinka polja..

Ministarstvo poljoprivrede u Gazi saopćilo je da je izraelsko otvaranje brana i plavljenje palestinskih polja uzrokovalo štetu od najmanje 1,5 miliona dolara.

U saopćenju se navodi da su vlasti Izreaela otvorile brane u kojima je sakupljena kišnica i tako poplavile 600 dunua poljoprivrednih usjeva na Istoku Gaze i 100 dunuma polja na istoku Beit Hanuna, javlja Andolija.

Izrael je to učinio u dva navrata u proteklih mjesec dana, a iz Ministarstva poljoprivrede u Gazi su saopćili da je nanesena šteta od najmanje 1,5 miliona dolara.

POPULARNO  20 poznatih pjevača Srbije uhapšeno jer nisu poštovali policijski čas! Mislili su da će ih slava spasiti, pa završili u zatvoru!

– Pozivamo prganizacije za zaštitu ljudskih prava da hitno reagiraju na napade koje Izrael izvodi na pokjoprivredni sektor i život uopće u blokiranoj Gazi, –  navodi se u saopćenju.

Izrael je izgradio velike brane za sakupljanje kišnice, ali tokom zimskih mjeseci i povećanja vodostaja jednostranim aktom i bez ikakvog upozorenja otvaraju brane i izazivaju poplave u palestinskim poljima.