Joe Biden nakon što je čestitao svima ramazan poručio: Muslimani imaju velike zasluge za razvoj SAD-a!

Američki predsjednik Joe Biden i njegova supruga Jill čestitali su svim muslimanima u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i u svijetu početak svetog mjeseca ramazana.

Predsjednik Biden čestitajući početak mjeseca ramazana svim muslimanima u SAD-u i svijetu, iskoristio je priliku da podsjeti sve koliko je zapravo godina teška za sve građane SAD-a.Kako mnogi od naših sugrađana počinju sa postom, podsjećamo, se koliko je bila teška godina iza nas. U ovoj pandemiji, prijatelji i voljeni se još uvijek ne mogu okupljati na proslavama i molitvama, a previše će porodica iftare dočekati bez voljenih osoba. Ipak, naše muslimanske zajednice započinju mjesec otkrovenja s obnovljenom nadom. Mnogi će se fokusirati na pojačavanje svijesti o prisutnosti Boga u njihovim životima, potvrđujući svoju predansost služenju drugima i izražavajući zahvalnost za sve blagoslove koje trenutno uživaju – zdravlje, blagostanje i sam život, rekao je Biden.

Istakao je kako su muslimani važan dio američkog društva.

Amerikanci muslimani, obogatili su našu zemlju od njenog osnivanja. Oni su jednako raznoliki kao i Amerika u čijoj su izgradnji učestvovali. Danas, muslimani prednjače u našim naporima u borbi protiv pandemije koronavirusa te učestvuju u razvoju vakcina i kao zdravstveni radnici na prvoj liniji fronta. Oni stvaraju radna mjesta kao poduzetnici i vlasnici preduzeća, rade poslove gdje riskiraju svoje živote i prvo dolaze na mjesta nesreća, uče djecu u školama, služe kao ulogu u borbi za rasnu ravnopravnost i soljalnu pravdu – naglasio je Biden.

POPULARNO  Dušica Jakovljević testirana pozitivno na Koronu! Samo 4 dana prije toga bila u društvu sa Cecom!

Američki predsjednik je istakao da se i pored brojnih zasluga, muslimani u Americi i dalje suočavaju s brojnim predrasudama.

Ipak, muslimani u SAD-u i dalje su na meti zlostavljanja, zločina iz mržnje te zadrtih razmišljanja. Sve te predrasude i napadi su pogrešni i neprihvatljivi te moraju prestati. Niko u Americi ne smije živjeti sa strahom da iskaže svoje mišljenje ili vjeru i moja administracija će neprestano raditi na tome da štitimo prava i sigurnost svih građana. Prvog dana svog mandata, bio sam ponosan što sam ukinuo odluku o sramnoj zabrani putovanja muslimana iz određenih država i nastavit ću zalagati za ljudska pravasvuda u svijetu te muslimanske zajednice u svijetu – rekao je američki predsjednik, Joe Biden.

Please follow and like us: