“JOŠ NIJE TOLIKO KRVAVO, ALI…” Lavrov izdao ozbiljno upozorenje, opasnije je nego pred Drugi svjetski rat!

Trenutno u svijetu postoji više rizika nego i u vrijeme Drugog svjetskog rata, smatra šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

– Daas situacija u svijetu, naravno, nije tako “krvava” kao u vrijeme Drugog svjetskog rata, ali rizici su mnogo veći i nisu ništa manje opasni – rekao je on.

Prema riječima ministra, tu se ubrajaju terorizam i narko kriminal, koji svake godine odnose ogroman broj života, kao i rizik od širenja oružja uz masovno uništenje.

Lavrov je dodao da SAD uvode principe koji snižavaju prag upotrebe nukelarnog oružja.

– SAD su uništile praktičo cio sistem obuzdavanja u sferi kontrole naoružanja i doktrinarno uvode u svoje praktičnu djelatnost principe koji u stvari snižavaju prag upotrebe nuklearnog oružja – rekao je on.

POPULARNO  ADVOKAT ZVICERA POSLAO PORUKU: Nakon optužbi za "ljudske ćevape" i sardnika Belivuka postavio je uslove pod kojim bi došao u Srbiju!

Ministar je takođe saopštio da će se samit “petorke” Saveta bezbjednosti UN održati čim omogući situacija sa virusom korona.

– Na samitu bi bilo moguće razmotriti put kardinalnog poboljšanja situacije u sferi bezbjednosti na globalnom nivou. Svih pet zemalja su pozitivno odgovorile na prijedlog predsjednika Putina i nadam se da će se samit održati čim to dozvoli situacija sa virusom korona. Samit bi trebalo da se održi uživo – rekao je Lavrov.

Please follow and like us: