“KIJO FUKARO, NE ŠALI SE SA DESANKOM!” Kija Kockar se obrukala za sva vremena!

Rijaliti-zvijezda koja se bavila i spasiteljstvom i pjevanjem nakon rijalitija izazvala je gnjev poznatih ličnosti kada se na društvenoj mreži Instagram našalila na račun goruće teme o mogućem izbacivanju zbirke velike srpske pjesnikinje Desanke Maksimović iz udžbenika srednjih škola.

Kockarevu su, kao primjer pisca u pokušaju, prozvali adiministratori profila Negujmosrbski, a ona je odreagovala napisavši da je njena knjiga za fakultete. Iako je u pitanju bila šala, Kockareva je prije dvije godine dala brojne izjave za medije u kojima je poredila sebe sa Desankom Maksimović, govoreći da je pjesnikinja prošlost, a ona budućnost, što je razvijesnilo javnost.

POPULARNO  FORENZIČARI U HAMBURGU IZVRŠILI 170 OBDUKCIJA UMRLIH OD KORONAVIRUSA! Evo šta su sve pronalazili u tijelima..

Naime, na pofilu Negujmosrbski, koji svakodnevno komentariše društvene teme, pojavio se status koji glasi:

Dosta je Desanka Maksimović držala Monopol nad lektirom. Daj malo mlađi pisci da se promovišu, da dobiju malo prostora. Hoćemo da se uvrsti u redovnu lektiru Jelena Bačić i Alimpić i Kija Kockar – stoji u očito ironičnoj objavi na koju je Kija odgovorila šalom:

– Ha, ha, ha, mene na fakultete. Najteži ispit da bude. Daj sliku onu Desanka kroz tunel postane Kija ha, ha, ha – napisala je Kija.

Please follow and like us: