KO JE BIO MUSTAFA NADAREVIĆ: Ove stvari niko nije znao o njemu!

Mustafa Nadarević poznati bh. glumac preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.

Na našim prostorima je poznati i izvrsni bosanski glumac Musatafa Nadarević, najpoznatiji po liku Izeta Fazlinovića, iz hit serfije “Lud, zbunjen. normalan, ali je ovaj glumački bard u svojoj bogatoj dosadašnjoj karijeru ostvario preko 150 pozorišnih i preko 60 filmskih uloga, te i veliki broj uloga u TV serijama.

Poznati glumac Mustafa Nadarević je rođen u Bosni i Hercegvoini, 2. maja 1943. godine, u Banja Luci, od oca Mehmeda i majke Asje Nadarević, a koji se zbog protivljenja njihovih porodica, ali i zbog Mehmedove prevelike ljubomore, ipak za malo niakda nisu vjenčali.

Naime, Mustafin otac Mehmed Nadarević se nije pojavio na zakazanom vjenčanju, već se napio i ostavio Asju pred oltarom, prije svega jer je bio pretjerano ljubomoran, ali kada je saznao i da je njegova najveća ljubav bila u drugom stanju, on je ipak sa njom iz velike ljubavi se oženio te su se oni potom i preselili u Bosanski Novi, a Mustafa je imao dobio upravo po ocu svoje majke, Mustafi Memiću koji je preminuo 1941. godine.

POPULARNO  NAJNOVIJA VIJEST: Predmet istrage o ubistvu Davida Dragičevića dostavljen Tužilaštvu BiH!

Na žalost, kada je Mustafa Nadarević imao samo tri godine, njegov otac Mehmed je i preminuo 1946. godine, te je on zbog nemogućnosti svoje majke Asje da ga tada sa samo 22 godine sama zdržava, otišao kod očevih roditelja u Zagreb, gdje se Mustafa počeo školovati i upisao i završio prvi razred osnovne škole, a majka Asja je ostala da traži zaposlenje u Bosanskom Novom.

Kada je Mustafina majka Asja uspjela da se zaposli i da “stane na svoje noge”, ona je iz svog sina opet dovela u tadašnji Bosanski Novi ,gdje je on završio osnovnu školu, a kako su mu se tada i nana i dedo iz Zagreba preselili u Rijeku, Mustafa je u tom gradu završio i srednju školu, Gimnzaciju, a kada je već i počeo da pokazuje izvanredan gčumački talenat, te donio odluku da upišu glumu u Zagrebu na Akademiji umjetnosti.

Please follow and like us: