KORONU MOŽEMO SPRIJEČITI DA DOĐE DO PLUĆA: Evo kako da je izbacite iz organizma prije nego što bude kasno!

Koronu možete izbaciti iz organizma prije nego što napravi veliku štetu i izazove tešku upalu pluća, tvrdi grupa ozbiljnih evropskih naučnika čije stavove u određenoj mjeri podržavaju i pojedini domaći ljekari.

Rezultati istraživanja koja su sproveli njemački stručnjaci iz univerzitetske bolnice u Berlinu i ljekari nekoliko drugih evropskih klinika pokazali su da procenat konzumiranja pojedinih namirnica direktno utiče na smanjenje stope smrtnosti od infekcije KOVID-19. To je, kako su utvrdili, direktno povezano sa kiselošću organizma (pH vrijednost), odnosno, ukoliko je alkalnost veća (manja kiselost) organizam bolje odgovara na prisustvo korone i mnogo rjeđe dolazi do teških kliničkih slika, prije svega upale pluća.

POPULARNO  Tata Rade Manojlović u životnoj opasnosti: Rada očekuje ono najgore!

Berlinski sručnjaci istraživali su koliko se prosječno pojedinih namirnica konzumira u evropskih zemlja i onda to upoređivali sa stopom smrtnosti od koronavirusa. Dokazalo se da su ljudi manje umirali u zemljama u kojima se u velikoj mjeri konzumira tradicionalna, fermentirana hrana (kisela krastavčići, ukiseljen kupis i slične namirnice jer one, iako na prvi pogled djeluju sušrutno, smanjuju kiselost).