KRIZNI ŠTAB DANAS DONOSI NOVE MJERE: Mnogi mediji prenose da je moguće uvođenje policijskog sata, evo šta se dešava!

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva pooštrit će mjere nakon što je jučer zabilježeno 73 umrlih od posljedica korona virusa, što je ujedno dnevni rekord kada su u pitanju zaraženi korona virusom.

Kako smo jučer najavili, očekuju se restriktivnije mjere kada je riječ o ograničavanju kretanja i okupljanja. Detalji će biti poznati danas kada će Krizni štab FBiH održati konferenciju za novinare i saopćiti detalje.

Analiza će se vršiti nakon sedam dana, a ako bude bilo potrebe mjere će biti još restriktivnije,čime se ostavlja i mogućnost eventualnog lockdowna.

POPULARNO  Kad se pojavila svi su poludjeli za njom! I danas dan mnoge kolegice joj ZAVIDE na izgledu! Možete li prepoznati o kome je riječ?

Pitali smo da li postoji mogućnost da, poput Katalnije, Federalno ministarstvo zdravstva preuzeme oporavljanje svim zdravstvenim kapacitetima, uključujući i privatne. Pomoćnih federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez kazao je kako za sada nema potrebe zatim jer FBiH ima jak bolnički javni sektor.

– Kao i do sada sve privatne zdravstvene ustanove koje ispunjavjau uvjete mogu se uključiti u sistem borbe protiv Covid-19. Tu mogućnost smo ostavili kantonima da sami odluče – rekao je Čerkez.

Please follow and like us: