Milorad Dodik se oglasio nakon neviđenog poniženja u Briselu i zgrozio cijelu Bosnu i Hercegovinu!

Nakon incidenta u Briselu oglasio se i Milorad Dodik. N riječ o bruci i sramoti koju je danas vidio cijeli svijet.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, obratio se nakon sastanka sa čelnicima Evropske Unije u Briselu, kazavši da je to bio jedan dobar sastanak i dobar dan.

– Prva tema o kojoj smo razgovarali je oko proširenja, nešto što interesuje sve. Čuli smo da je bilo određenog napretka vezano za nekoliko pitanja BiH koja su riješena i da bi trebalo da se učine napori kako bismo iduće godine radili zajedno sa evropskim komesarom. Evropskom unijom zemljama članicama EU. Dakle da dođeno do statusa kandidata što bi bila jedna nova dinamika za BiH – naveo je Dodik.

Rekao je da on podržava i misli da je to dobro, te da se to treba raditi.

S druge strane, paket ekonomske pomoći koji se usaglašava i koji će biti usvojen u sljedeći utorak, treba da pokrije i izgradi komunikacije u pogledu autoputeva, željeznica, plinovoda, digitalnih koridora i poveže sve glavne gradove Zapadnog Balkana. I u tom pogledu, biće utvrđeno 18 projekata za čitav Zapadni Balkan – rekao je Dodik.

POPULARNO  Najavili policijski sat u BiH? Oglasili se stručnjaci!

Govorilo e o migracijama.

– Evropska unija ulazi u jedan novi pakt o migrantima. On podrazumijeva da se migranti zadrže na granici, na svim granicama i da oni koji su već unutra se izbace, svi oni koji ne treba da budu tu. To je jedini način pošaljemo poruku da ne trpimo – rekao je.

Govoreći o malom Šengenu, Dodik je rekao, da je to nešto što podržava odavno.

– Raščistili smo ovdje sve elemente. To je priprema čitavog regiona, ono što podrazumijeva implementaciju. EU je jasno rekla da će podržati tu implementaicju i da će na samitu 10. novembra taj mini Šengen biti glavna tema, te da je važno da BiH bude unutra  rekao je Dodik.

Please follow and like us: