Mirsad Mulasmajić koji je razbio televizor zbog korone poručio: Kopam mezare da prehranim porodicu..

Doveo sam se u situaciju da nemam djetetu hljeba.

Video u kojem Mirsad Mulasmajić krampom razbija televizot objavljen prošle sedmice pregledale su hiljade ljudi. Mnogi ne znaju da Mirsad demobilisani borac, da živi u zaseoku Čobe u Novom Šeheru kod Maglaja.

Iza smiješnog i simpatičnog videa “ludog Bosanca” kriju se teška sudbina i gorka priča.

Reporter “Avaza” posjetio je jučer porodicu Mulasmajić. Skromna kuća bez fasade na kraj sela. Ispred kuće nas dočekuje Mirsad sa desetogodišnjim sinom Bakirom.

                                                                      Očaj i bijes

– Televizor sam razbio jer mi je korona dodatno otežala život. Nema n dijaspore, pa ne mogu ni preko ljeta zaraditi koju dobru dnevnicu. Uradio sam to iz očaja i bijesa – počeo je sovju priču Mulasmajić.

Kaže da svaki dan mora razmišljati kako predeverati.

– Doveo sam se u situaciju da nemam djetetu hljeba. Ne radim nigdje. Nemam nikakvih primanja. Supruga mi je bolesna. Vjeruje. Zarađujem tako što kopam kaburove. Ružno je reći, ali obradujem se kada me neko zovne da kopam, a opet čovjek umro – govori Mulasmajić.

POPULARNO  ŽALOSNE VIJESTI IZ SRBIJE, PREMINUO JE: Poslije duge teške bolesti...

U jednom kraju dvorišta kokošinjac i desetak kokoši.

– Dan nam dobro poče ako je koja koka snijela jaje. Uzgajam ja i krnišone, prodajem. Hoću raditi, ali sve što zaradim dajem za kredit. Ne znam kako uspijevamo preživjeti. Nemam ni ovih mašina poljoprivrednih, da makar na to ne moram pare bacati plaćajući ljudima što mi oru njivu – rekao je on.

Online nastava

Desetogodišnji Bakir ne idu u školu, nego je pohađa online.

– Ne znam kako ću platiti račun za internet, a moram ga platiti jer ne može dijete školu pohađati. Ima nekakav tablet i s tim se pati. Ma sve je živa patnja, šta da kažem – rekao je on na kraju.

Please follow and like us: