MUŽ IMA KORONU, A ŽENA NEMA, EVO ZBOG ČEGA: Doktorica otkrila jednu važnu stvar..

Dr Nina Šapiro, pedijatar u oblasti otorinolaringologije u tekstu za “Forbes” istakla je da je korona virus teži za muškarce nego za žene. Naučni tim sa Jejla, kako piše “Journal of Emergency Medicine” izučavajući prvobitni oblik SARS virusa pokušasi su da dođu do objašnjenja – zašto muškarci su ugroženiji od žena u slučaju korona virusa.

Vjerovatno ste čuli i pročitati da postoje neobični slučajevi da je muž zaražen, a žena nije.

– Prema članku New York Times” iako su muškarci i žene podjednako ugroženi što se tiče infekcije korona virusom, veća stopa smrtnosti je prisutna među muškarcima, nego među ženama. Za muškarce 2.8% a za žene, 1.7%.

POPULARNO  Bakir Izetbegović imao oštre riječi nakon presude Ratku Mladiću: "Ovo bi trebalo pomoći i srpskom narodu"

Kako Nina navodi u testiranju na SARS I MERS koje je izvedeno na miševima, miševi muškog pola imali su veće šanse da se zaraze nego ženskog.

– Jedan koncept pokušava da istraži, a to je zaštitna moć estrogena u slučaju infekcije. Estrogen u prisustvu dva X hromozoma mogu da imaju veliku ulogu u odbrani organizma. Žene imaju dva X hromozoma, a muškarci jedan, kada je po sredi imunološki odgovor za infekciju – objašnjava Nina Šaprio.

Ovim naučnica ističe da u slučaju bliskog kontakta muškarca i žene postoji mogućnost da ako je on zaražen, da ona neće biti zaražena ili da će imati znatno blaže simptome virusa.

Please follow and like us: