NAJAVILI JAČE POTRESE NA BALKANU: Seizmolog o zemljotresu koji je zatresao i BiH!

U popodnevnim satima u nedjelju jak zemljotres osjetio se nedaleko od Zadra, a nove informacije u ovom potresu, koji se osjetio i u Bosni i Hercegovini, kazao je seizmolog iz Hrvatske Krešimir Kuk.

Zadnji podaci su da je magnituda bila 4,7 po Richteru, epicentar mu je bio kod Starigrad Paklenice Za sada nemamo podatka o materijalnim štetama, ali znamo da se potres osjetio na velikom području Hrvatske, od Zadra, zadarskom području, od Splita, a čak su ga i u Zagrebu mogli osjetiti. Manifestirao se jako na širem području, rekao je Kuk za N1.

POPULARNO  Sa rusima nema zezanja! Rusija ne dozvoljava da se avion sa njemačkim državljanima koji se vraćaju iz Kine spusti na njihov aerodrom! Avion još uvijek kruži u zraku!

Očekujemo naknadne potrese, nešto se slabijih već i zabilježilo do sada. Nemamo nikakve podatke o štetama. Ovaj potres definitivno spada u seriju jakih potresa, ali možda ćemo proći bez materijalnih šteta, istakao je Kuk.

Osvrnuo se i na razorni potres u Turskoj.

Tlo se tamo još uvijek trese. Ovaj potres nije direktno povezan s potresom od nekoliko dana u Turskoj, ali možemo primjetiti da je posljednjih mjeseci šire područje jugoistočne Europe aktivnije, rekao je Kuk.

Please follow and like us: