NAJMISTERIOZNIJE MJESTO NA PLANETI: Đavolja pećina, planina mrtvih..

Rusija je terizorijalno najveća zemlja na svijetu.

Očaravajuća polja, šume, jezera ostavljaju bez daha. Međtim, na tom ogromnom prostranstvu postoji i nekoliko tajanstvenih mjesta, oko kojih se ispredaju različite legende.

Ovo su neke od zagonetnih mjesta, koja golicaju maštu svih zaljubljenika u misteriju.

Riječ je o lavirintima na Zajackom ostrvu, koji su delo ljudskih ruku. Kažu da u svijetu postoji oko 500 šamanskih lavirinata, od kojih se nalazo 50 u Rusiji.

Skoro svi lavirinti nose religijski značaj, ali ono što je zanimljivo jeste da je nemoguće odrediti njihov smisao i cilj gradnje. Pojedinci smatraju da su lavirinti podizani na grobovima, kako duše umrlih ne bi napustile mjesto gdje su sagranjene.

Telecko jezero, Altaj

To je drugo po veličini slatkovodno jezero u Rusiji, poznato kao “Bajkal na malom”. Interesantno je da je dubina jezera 325 metara, a čak ni u toku ljeta temperatura vode u dubinama jezera ne prelazi četiri stepena Celzijusa. Kažu da su na dubini od 100 metara “sačuvana” mnogobrojna tijela utopljenika, koja nisu uspjeli da izvuku.

POPULARNO  POSTAVILA JE KAMERU NA GROB SVOJE KĆERKE ZBOG ČUDNIH DEŠAVANJA: Kada je majka vidjela snimak, momentalno je OBOLJELA!

Močvare Vasjugan, Zapadni Sibir

Močvare Vasjugan su jedne od najvećih močvara na svijetu. Njihova površina je 53.000 kvadratnih kilometara, s tim što se močvare šire svake godine. To je više nego površina Švajcarske. Holandije, Belgije, na primjer. Ovo divlje mjesto naziva se “Ruskim amazonom”. Među lokalnim stanovništvom kruži legenda da je močvaru stvorio sam đavo. U tom područu nalazi se oko 100 napuštenih sela u kojima lutaju duše umrlih.

Planina Holatčahl, Ural

Planina Holatčahl poznata je i kao “planina mrtvih”, a za nju se vezuje mnoštvo strašnih legenti. Jedna od njih je i tragedija iz 1959. godine, kada je na jednom od bezimenih planinskih prevoja nestalo devet turista. Do danas nije razjašnjeno šta se dogodilo sa njima.

Please follow and like us: