NALOŽENA HITNA OBDUKCIJA: Pored tijela nestlaog policajca nađena puška, sve ukazuje da je…

Dežurni tužilac Tužilaštva SBK naložio je da se obavi obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti i ona će kako se saznaje, biti objavljena u toku dana.

Tijelo Senijada Lakače (1974) iz Bugojna, službenika Sudske policije BiH, čiji je nestanak prijavljen u utorak, kako smo već objavili, pronađeno je sinoć oko 21:30 sati u šumi na lokalitetu Gračići, općina Bugojno.

– U saradnji s nadležnim tužilaštvom, uviđaje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, koji poduzimaju i druge aktivnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi s navedenim događajem – saopćeno je iz MUP-a SBK.

Dežurni tužilac Tužilaštva SBK naložio je da se obavi obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti i ona će, kako saznajemo, biti obavljena u toku dana.

POPULARNO  Majka tragično stradalog dječaka (15) otkrila da je njen sin pisao knjigu: "Ja sam čitala tu njegovu knjigu, on je..."

No, iz više izvora nezvanično je rečeno da sve ukazuje na to da se sudski policajac ubio, odnosno izvršio samoubistvo.

Naime, izvori bliski istrazi kazali su da je pored tijela pronađena poluautomatska puška koja je bila u vlasništvu Lakače

Također, neslužbeno se moglo saznati da je Lakača bio bolestan, odnosno da je imao povišen šećer, te da su iza njega ostali supruga i dvoje djece – dječak i djevojčica.

Please follow and like us: