Nana Fata Orlović hitno hospitalizirana u Tuzli!

Nana Fata Orlović zbog pogoršanog zdravstvenog stanja hospitalizirana je na Klinici za plućne bolesti UKC-a Tuzla, potvrđeno je za Tuzlanski.ba.
Kako je potvrdila glasnogovornica UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović, Fata Orlović je primljena u bolnicu zbog problema sa plućima koje je imala i ranije.

‘Trenutno je u toku dijagnostika i praćenje pacijentice. Tako da trenutno nemamo više informacija u vezi njenog zdravstvenog stanja’ – kazala je Aščerić-Mujedinović.

Kako nezvanično sazanjemo Fata Orlović protekle dvije noći, nakon što je u njenom dvorištu u Konjević Polju srušena nelagalno izgrađena crkva, bila je izložena provokacijama.

‘Više pijanih osoba dolazilo je pred kuću Fate Orlović. Pjevali su četničke pjesme i ljubili zemlju gdje je bila srušena crkva’ – kazao je izvor za Tuzlanski.ba. Također, dodaje da je Fatu Orović sve ovo potreslo zbog čega joj se dodatno narušilo zdravstveno stanje.

POPULARNO  UPRAVO STIGLA VIJESTI: Izbori u BiH odgođeni? Oglasio se član kriznog štaba!

Također, kćerku Fate Orlović bilo je strah prenoćiti nakon provokacija u njenoj kući u Konjević Polju.

Podsjećamo, uklanjanje bespravno sagrađenog objekta pravoslavne crkve počelo je nakon presude Evropskog suda za ljudska prava u Strasoburgu 1. oktobra 2019.

Evropski sud je utvrdio je propuste vlasti da ispoštuju konačne i obavezujuće odluke iz 1999. i 2001. godine. To je za posljedicu imalo ozbiljno narušavanje njihovog prava na imovinu. Ovim presudama je utvrđeno pravo na povrat predmetne imovine u posjed podnositelja predstavke.

Please follow and like us: