NAPAD NA BIJELU KUĆU? Policija na sve strane, sve blokirano, šta je to uplašilo američke vlasti?

Veliki broj policijskih snaga bilo raspoređeno oko istorijskog zdanja

Područje Bele kuće je bilo pod opsadom policije jer su se u Vašingtonu održavala četiri odvojena protesta. U subotu je u američkoj prestonici došlo do naleta nekoliko odvojenih događaja, održana su čak četiri protesta istovremeno.

Četiri različita protesta odvijala su se u Vašingtonu, zbog čega su vlasti zatvorile područje oko Bele kuće, izvestio je u subotu dopisnik Sputnjika.

Grupa hrišćanskih demonstranata okupila se kraj statue Tadeuša Košćuška u znak protesta protiv pobačaja.

Otac Stefan Imbarato, katolički aktivista za život iz “LifeMinistriesUS-a”, organizator je prvog godišnjeg marša muškaraca u Vašingtonu, čiji je cilj bio okončanje legalizovanog pobačaja u SAD-u. Kaže da je glavni razlog problema taj što “muškarci koji se tako ne drže i nisu muškarci”.

POPULARNO  UPRAVO STIGLA VIJEST: Dva zemljotresa pogodila Hrvatsku, pogledajte prve slike!

– Muškarci treba da budu muškarci da bi zaštitili žene i zaštitili decu – rekao je on.

Druga grupa je nosila američke i filipinske zastave i protestovala je protiv kineske taktike “nasilja”, držeći plakate koji pozivaju na bojkot predstojećih Olimpijskih igara u Pekingu i proizvoda iz Kine.

Neposredno uz antikinesko okupljanje, okupljala se mala grupa demonstranata koji su tražili trajni prekid vatre u Avganistanu.

Četvrti protest održavao se u znak podrške otcepljenju nigeriskih područja koja govore joruba jezikom.

Sva četiri skupa su bila prilično mala i čini se da nisu prouzrokovala veće probleme tokom dana. Ipak, policija je budno motrila na krug oko Bele kuće.

Please follow and like us: