Napad na Dodika i Senada Hadžifejzovića poslije pokušaja upada: “Moramo se oduprijeti zajedno, čuvajte se i budite dobri”

Doktorantica na Fakultetu političkih nauka Tanja Topić i voditeljica Ureda “Friedrich Ebert Stifung” u Banja Luci u gostovanju na Face TV Senada Hadžijefzovića je rekla da su brojni reagirali na napade na nju tek nakon 25 godina.

Ugledna novinarka i politička analitičarka koja se posljednjih dana našla na udaru Milorada Dodika gostovala je večeras u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića.

Doktorantica na Fakultetu političkih nauka Tanja Topić i voditeljica Ureda “Friedrich Ebert Stiftung” u Banja Luci u gostovanju na Face TV je rekla da su brojni građani reagirali na napade na nju tek nakon 25 godina, jer su se tek sada identificirali s njom zatp što su dirnuli i u njeni porodicu.

– Teško se obraniti od vlasti. Oni daju zeleno svjetlo izvršiocima. Malo ko od nas ima povjerenje s institucije koje nas mogu obraniti, a to su pravosuđe tužilaštva, policija.

POPULARNO  STRAVIČNA NESREĆA U NJEMAČKOJ: Četvorica Srbijanaca nastradali u smrskanom automobilu!

Ipak se neke stvari mijenjaju, možda možemo da se odbranimo ako zajednički pokušamo!

Oni ne napadaju argumentima, jer lično blate, vrijeđaju. To diže emociju koja izaziva reakciju.

To daje nekom činu legitimitet, mi možemo reagirati, jer se može desiti nasilje od strane i nas, aludirajući na sve one koji govore istinu.

Oni su opasni, koriste sve kanale.

Postoje dva nivoa prijetnji, a to su one koje dolaze od onih koji nose državne funkcije i onih iz državnih institucija.

Stravinačan govor mrženj sakriven je i iza onih anonimnih.

Please follow and like us: