NASER ORIĆ SE OGLASIO: “Ne trebamo da se ljutimo na Srbe! U Srebrenici je staje općeg ludila!”

Ne trebamo se ljutiti na Srbe, u svojim redovima trebamo napraviti red, rekao je između ostalog Orić.

Naser Orić je komentarisao posljednja dešavanja u Srebrenici i hapšenja SDP-ovih kadrova.

Čim je SIPA reagirala, znači da ima materijala, ne rade oni na “čula-kazala”. Neka se sve odradi po zakonu, nema potrebe da se špekulira nešto. Imaju ljudi zaduženi za proces. Treba vidjeti matematički koliko je glasova “odrađeno”. Srebrenica je uvijek bila enigma – rekao je Orić.

Ističe da je u Srebrenici stanje općeg ludila.

SDP nije bio potpisnik probošnjačke političke partije i oni su slobodni strijelci. Desilo se to što se desilo. Hvala dragom Bogu da postoje institucije koje će reagirati. Svako godine je ista priča u Srebrenici zato što mi Bošnjaci sve radimo 5 do 12, za razliku od njih. Koliko je SDA-ovih vijećnika prošlo, a koliko nezavisnih. Svi nezavisni su bili nepodobni Aliji Zabakoviću, a narodi me je dao glasove. Nezavisni nisu imali novac za kupovinu glasova, dok ovi drugi jesu. Hiljadu stvari utječe na rezultate – rekao je Orič.

POPULARNO  PORUKA ŽELJKA KOMŠIĆA: "Nije vam oko 1995. godina! Svaki novi poziv na genocid, svako novo veličanje genocida, ne ostaje neprimjećeno!"

Naglasio je da se mnogo griješi kada se radi predizborna kampanja.

Računa se na glasove iz dijaspore. Ali ima i Srba u dijaspori, nisu to samo Bošnjaci. Ne može se toliko računati na te glasove. Računa li se koliko treba platiti da se glasa na primjer. Iz Amerike. Preporučena pošta je oko 140 dolara, samo za jednu osobu. U porodici mi je šest članova, to je više od 800 dolara za Tabakovića. Ima puno faktora. Srbi u Srebrenici imaju jaču mašineriju. Ne trebamo se ljutiti na srbe, u svojim redovima trebamo napraviti red – zaključio je Orić.

Please follow and like us: