NEKIM ČUDOM JE PREŽIVJELA: Djevojka skočila sa 8. sprata da bi pobjegla od nasilnog momka..

Priča slična onoj zbog koje je Zdravko Čolić otpjevao pjesmu “Ona spava”., dolazi nam iz Australije.

Srećom ovoga puta djevojka je preživjela za razliku od Milice Kostić, učenice srednje medicinske škole u Kruševcu, čoja je tragedija potresla cijelu bivšu Jugoslaviju. I danas se opet posebno u medijima na svaku godišnjicu, podsjeća kako je Milica 2. septembra 1974. godine skoila s 11. sprata. bježeći od silovatelja.

Georgia Brodrick (22) skočila je sa 8. sprata stana u Melburnu kako bi pobjegla od nasilnog dečka. Mlada igračica, nakon saznanja da je on vara, sastala se s razjerenim momkom, koji je krenuo da je udara. U strahu ne pozvala oca da dođe, ali pošto je već bila ozbiljna situacija bacila se sa osmog sprata i pala na ogradu, a tijelo joj je odskočilo u obližnji jarak.

POPULARNO  POČELA TRODNEVNA ŽALOST: Njena smrt rastužila je mnoge ljude..

Prebačena je hitno u bolnicu i stavljena u induciranu komu.

Do pola su joj apmutirali ruku,a ljekari su joj zbog povreda davali samo 10 posto šanse da preživi. Ipak, na sreću, preživjela je i prošla bez oštećenja mozga.

Ne sjeća se trenutka prije skoka. Tri sedmice su je hranili na sondu i sada se kreće pomoću kolica.

Nedavno je progovorila o metovinom zlostavljanju koje je trpjela od sada već bivšeg momka.

– Kada bih pokušala da ga ostavim, sjedio je na ulaznim vratima i ne bih me puštao iz stana. Porodica je pokušala da me upozori jer su mogli da vide njegove manipulacije pa ih je neprestano krivio za moju nesigurnost – rekla je za australijske novine.

Please follow and like us: