Netanyahu pisao Dodiku: Ponovo se zahvalio za podršku Izraelu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zahvalio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za “nedvosmislenu podršku Izraelu” koju pružaju izraženu postavljanjem zastave od Izraela na Palati u Banjaluci.

– Duboko cijenimo ovaj čin solidarnosti u ovo za nas teško vrijeme kada terorističke organizacije nasumično ispaljuju rakete na naše građane, navodi se u pismu zahvalnosti iz Kancelarije izraelskog premijera upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

Netanyahu je naveo takođe da bi oni bili jako zahvalni ako bi i dalje nastavili dobijati podršku od svih naroda “njenom pravu na samoodbranu dok ne bude uklonjena prijetnja po građane Izraela”.

– Izrael će ostati snažan i prevazići će trenutno izazov kao što smo to i raniej činili, dodao je premijer Izraela.

Palata Republiek Srpske u Banjaluci 13. maja bila je u bojama zastave Izraela u znak solidarnosti sa državom Izrael povodom eskalacije nasilja na Bliskom istoku koji se dešava već nekoliko dana uzastopni napadi. Naime sve je počelo od napada izraelskih policajaca na džamiju Al-Aqsu.

POPULARNO  ILDA ŠAULIĆ IZGUBILA BEBU, A SADA SE OGLASILA NJENA MAMA GOCA: Nakon Šabanove smrti donijela važnu odluku..

Naime, ovo su u Federaciji smatrali kao provokaciju, mnogi su bili protiv zastave koju su u Banjaluci prikazali.

Kako je predsjednica RS-a objavila na svom Instagram nalogu, ovaj potez predstavlja samo “znak solidarnosti Republike Srpske sa državom Izrael povodom eskalacije nasilja na Bliskom istoku”.

– Podrška našim Izraelskim prijateljima u nastojanjima da uspostave mir u zemlji, napisala je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović na svom Instagram profilu.

Naime kako već znamo, sukobi između Izraela i Palestine traju već danima, mnogo raketa je ispaljeno te života ugašeno, još uvijek se ne smiruje situacija.

Please follow and like us: