NOVI VAL: 15 PREMINULIH OD KORONE U BiH!

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini prijavljeno je čak 15 smrtnih slučajeva od posljedica korona virusa.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 428 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 63 osobe u ovom entitet Bosne i Hercegovine.

Radi se o 31 muškoj i 32 ženske osobe, od kojih je 18 mlađe, 31 srednje i 14 osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebilavišta, 18 osoba je iz Banaluke, po osam iz Gradiške i Doboja, sedam iz Prijedora, po četiri osobe iz BIjeljine i Laktaša, tri iz Foče, dvije iz Rudog i po jedna osoba iz Višegrada, Zvornika, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Prnjavora, Stanara i Ugljevika.

– U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su četrii srmtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca i dvije žene starije životne dobi iz Modriče, Doboja, Prnjavora i Banjaluke – izjavila je Jelena Đaković – Dević, epidemiolog u Institut za javno zdravstvo.

POPULARNO  DOKTORICA IZ SRBIJE NAPISALA JEZIVU OBJAVU: Ljudi, ovo je prava istina, MORATE DA VJERUJETE!

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.714 uzoraka, od kojih je 198 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u ovim kantonima-županijama u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 164.482 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 18.687 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 15.395 pacijenata, a u protekla 24h oporavak je zabilježen kod 189 pacijenata. Trenutno je aktivno 2.728 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 11 novih smrtnih ishoda.

5 današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 564 i to 375 muškaraca i 189 žena.

U Brčko distriktu BiH danas bez novih slučajeva zaraze virusom korona.

Please follow and like us: